BOVENIN DE BERGPOLDER



Voor een koppel is de bovenste verdieping van hun bovenwoning in de Rotterdamse stadswijk Bergpolder volledig gestript en voorzien van een nieuwe indeling. Deze doorzonwoning-typologie komt in de nieuwe indeling volledig tot zijn recht. De kamers in de kleine beuk zijn tot één lange overloop gecombineerd die deels afsluitbaar zijn door een verdiepingshoge schuifdeur. Deze door-zonovergoten ruimte is zo flexibel te gebruiken: als werkruimte, gastverblijf, kinderkamer of inloopkast.



Badkamer met skyline

Het koppel heeft elkaar leren kennen in de Braziliaanse metropool Sao Paolo. Voor de badkamer is er daarom een interieur bedacht die deze betonnen stad in het tropenklimaat nabootst. De wastafel, badkuip en schaamschot zijn in verschillende volumes ondergebracht die samen een ‘skyline’ vormen in de donkergroene ‘amazone’.



Minimale inrichting voor maximaal slapen

De slaapkamer is voorzien van een halfhoge voorzetwand. Hierin zijn alle elektra aansluitingen in verwerkt en het functioneert als nachtkastje. Met een minimale inrichting wordt er maximaal geslapen.